Derfor kan du have problemer med netbank

Sun java update

(05/02-2013) – Siden den 31. januar har alle Mac-ejere været forhindret i at kunne komme i kontakt med deres netbank. Hvad nu?

Det, der er sket, er ganske enkelt, at den 31. januar om aftenen har Apple valgt at deaktivere Java 7 fra alle versioner af OS X fra version 10.6 (Snow Leopard) og nyere.

Oracle, som udvikler Java, har i meget lang tid stået for skud. Der er så mange sikkerhedshuller i Java, at der er vitser om dem på nettet. Som for eksempel: Java er akronymet for: Just Another Vulnerability Anouncement (blot en ny sikkerhedshulannoncering).

De forskellige sikkerhedshuller udsatte jævnligt flere hundrede millioner brugeres systemer.

Oracle blev advaret flere gange, men tog ikke sagen alvorligt.

Men så sagde Apple, og kort efter Firefox, stop. Det nytter jo intet at forsøge at sikre sit system, hvis udviklere spækker vores computere med et program, som er en indgangsdør til alverdens pirater og scriptkiddies.

Derfor blev Java simpelthen blokeret fra alle OS X systemer, og Mozilla ændrede sin Firefox-browser, så Java blev blokeret, og brugeren skulle aktivere Java på hver enkelt side. Altså vælge hvilken side brugeren vil køre Java på eller ej.

Det var lige som om det hjalp!

Tingene gik hurtigt efter det.

Oracle fik det store lappegrej frem og arbejdede heftigt på deres nye patch, som ellers var planlagt til at udkomme den 19. februar, så den blev færdig og klar til download fra weekenden. Altså tre dage efter at Apple havde blokeret dem.

Det vil sige, at langt de fleste systemer, Windows som Mac, har friske Java-opdateringer parate, som skal downloades, og at Mac brugerne igen har adgang til danske netbanksystemer.

Derfor, hvis du stadig ikke har adgang til netbank, skal du manuelt søge efter opdatering og installere det igennem installationspanelet. Så skulle det hele fungere igen.

Og man kan gøre sig sine egne tanker om, at danske netbank-systemer benytter sig af noget så hullet som Java (for Java har altid været en sikkerhedsrisiko, det er ikke noget nyt) for at “sikre” sine brugeres adgang (Chill).

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: