• Home

FAQ – Hackademi og Hacking – Hvad er det?

FAQ – version 3.2 (13/12-2020)

1. Lær mig at hacke!
2. Lær mig at hacke!
3. Hacker og piratering
4. Hvad er Hackademi så?
5. Hvordan fungerer det i praksis?
6. Windows, Mac eller Linux?
7. Kommer der undervisning?
8. Hej… Jeg hedder Ha4erfu4…
9. Er det her overhovedet lovligt?
10. Hvis jeg prøver at hacke mig ind et sted og bliver knaldet, hvem er ansvarlig?
11. Planer for fremtiden?

1. Lær mig at hacke!
Ja, hvis du er parat til at arbejde. Hacking er spændende, ikke fordi man kan ødelægge andres computere, men fordi det sætter fokus på den side af maskinerne, vi ikke bliver konfronteret med til dagligt. Du får en helt speciel viden, som kan lære dig at tænke anderledes, når du skal arbejde, lave hjemmesider eller programmere. Det sætter fokus på de svage punkter i systemet og får dig til at tænke dig om, før du gør noget på din maskine.

2. Lær mig at hacke!
Nej, hvis du håber på blot at få hurtige henvisninger på, hvordan man sætter et system på knæ, eller hvis du regner med at få et færdiglavet program, som du kan installere og med en gang NEXT -> NEXT -> NEXT -> FINISH regner med at hacke og ødelægge andres hjemmesider eller computere.

Dette hedder en Script Kiddy eller en “lamer”. Har du lige genkendt dig i denne beskrivelse, så behøver du ikke læse længere. Lær eventuelt paragraf 1 udenad, ændr kraftigt indstilling, før du følger hackademiet, for du vil ikke finde det interessant alligevel. Eller også find andre hjemmesider, hvor du garanteret kan finde den slags programmer.

I hackademiet henvender jeg mig til dem, der er interesserede i at lære om hacking for sig selv og for andre, ikke i piratering eller skade.

3. Hacker og piratering
Om end vi lærer at piratere, så er formålet det, at systemet skal sikres. Du vil lære både angreb og forsvar (hvis der er et forsvar) eller i hvert fald om, hvordan du kan lide så lidt skade som muligt. Vi vil lære om password og deres cracks, så du ved hvad er sikkert, og hvad er ikke sikkert, samt hvordan forskellige sikkerhedssystemer fungerer, men her igen: Tag det ikke som en opfordring til at begå ulovligheder. Det er til eget brug, for sjov eller blot for at tilegne sig mere viden. Du vil ikke lære at piratere spil eller andet.

Du vil dog lære, hvordan disse ting fungerer. Her igen: Viden om den slags fører til større sikkerhed, for du vil kende til de svage punkter.

4. Hvad er Hackademi så?
Hackademi byder, foreløbigt, på artikler og nyheder og på kurser senere hen.

Nyheder (gratis): om det, der sker i sikkerhedsverden: koder til de nye vira, nye huller (fundet eller lukket) m.m. Alle de nyheder, der vedrører hackingens verden. Du må gerne bruge disse nyheder på dine hjemmesider og en link til os vil blive påskønnet. Nyheder bliver sendt som nyhedsbrev, som du kan få i din mailboks, og de bliver sat på bloggen.

Kurser (betalende): Er sat i pause i øjeblikket. Det er flere år siden jeg har lavet dem, så hvis jeg genopliver dem, skal de først og fremmeste ajourføres kraftigt.

5. Hvordan fungerer det i praksis?
Når du tilmelder dig nyhederne, er det en mailing-liste, og du får nyhederne efterhånden, som vi sætter dem op. Du framelder dig, hvis du ikke gider mere. 6. Windows, Mac eller Linux?
Nogle artikler vil være til Linux andre til Windows. Mange ting kan gøres i dem begge, og vi angiver gerne et tilsvarende program i det andet styresystem samt (kort) hvordan den bruges, hvis det behøves. Der vil ikke være lektioner kun for Mac. 7. Kommer der undervisning?
Ja og nej. Der har været undervisning i Danmark, men der kommer der ikke til mere. Dog vil der være virtuel undervisning via webinarer, zoom og andre midler. Jeg har holdt det for nogle år siden, men teknikken var for ny og mange kunne ikke deltage. 8. Hej… Jeg hedder Ha4erfu4…
… og jeg kunne godt tænke mig, bare for sjovt, at hacke en kammerats password… Kan I hjælpe?

– NEJ! Find dig en lamer, der kan hjælpe dig med den slags!

9. Er det her overhovedet lovligt?
Jada. Der er intet der forhindrer dig i at lære et netværks svage punkter, om PHP eller Windows-huller m.m.

Tværtimod, det er yderst nyttig viden for dig, for din arbejdsgiver, for din skole.

Men, alt kan misbruges, og det kan hacking også. Det er ikke det, du lærer her, der er ulovligt, men den måde du kan finde på at bruge det på.

Hvis du bruger, den viden, du får herfra til at forsøge at hacke dig ind på andres systemer, er det dit ansvar.

Meningen med lektionerne er, at du lære om hvordan disse ting fungerer, så du bedre kan beskytte dig.

10. Hvis jeg prøver at hacke mig ind et sted og bliver knaldet, hvem er ansvarlig?
Hvem tror du? Jeg opfordrer dig ikke til at cracke, hacke eller begå nogen form for ulovlighed. Bruger du den viden til at genere eller skade andre med, så kommer der højst sandsynligt følger, og du kommer til at betale prisen.

Din opgave, hvis du finder et hul et sted er, efter at du har konstateret det, at skynde dig at advare pågældende webmaster om fejlen, så han kan få det rettet.

Bedst er, at du har en aftale med pågældende person før du går i gang… Fordi ellers lyder det lidt som “jeg stjal ikke, jeg lånte det bare!”.

Din opgave, som hacker, er at gøre computerverden mere sikker… Ikke omvendt.

11. Planer for fremtiden?
Ja. Det har jeg altid, men det siger jeg aldrig før det sker.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: