Blev Amazon Pirateret?
(06/09-2021) – En pirat tilbød til salg, hvad han påstod var en Amazon-ejet database. Ifølge hvad han skrev, bestod er databasen 6 TB (det svarer til indholdet af ca. 857 Blue Ray). Han satte den til salg for 24.000 amerikanske dollars (ca. 150.000 Kr.).
Piraten ejer en Telegram-konto som har flere end 2.000 medlemmer. Det var på denne Telegram-konto, at piraten satte databasen til salg.
Denne pirat er kendt for at sælge snesevis af databaser hver måned. Men der er ingen oplysning om han selv hacker alle disse databaser eller om han er “kun” mellemmand eller sælger.
Han satte databasen til salg 19:16 ifølge tids-stemplet og i salgsmeddelelsen skrev han at han var i besiddelse af en “Important Leak” (en vigtig lækage). Dog var der ingen bevis for indholdet af filen. Han offentliggjorde ingen skærmklip eller bevis af nogen form.
Selv om prisen var forholdsvis høj og selv om der ikke var medfølgende beviser om databasens ægthed, viste en meddelelse kl. 22:47, altså ca. fire timer senere, at databasen var blevet solgt til en anden pirat.
Er det sandt? Er det troværdigt?
Det er ikke til at vide.
Piraten har ry for at sælge ægte varer. Så på det plan, kunne man være tilbøjelig til at tænke at det er det.
På den anden side er der så meget fup i denne piratverden, at det kan være en fake og en fake salg.
Jeg kan ikke forestille mig nogen punge ud med 24.000 dollars uden at udbede sig en form for bevis, men det kan være blevet forhandlet privat, naturligvis.
Husk at Amazon har nu i flere år tilbudt kontobeskyttelse med to-trin-identificering. Hvis du ikke har det på endnu, er det måske på tide at gøre det. Det er en god måde at beskytte din konto på.
Uanset om den historie om den lækage er sandt eller ej, hvorfor tage risikoen? Det er bedre at forebygge end at helbrede, især når det drejer sig om penge. (Chill)