Hacker afslørede voldtægtforbrydere … og skal i fængsel

(Foto: Hackeren, Deric Lostutter)

Deric Lostutter

(15/01-2014) – Sagen begyndte i USA om natten, den 11. august 2012. En gymnasiepige, som var plakatfuld efter en fest, blev voldtaget flere gange af flere af skolens drenge. Voldtægten blev filmet og fotograferet, og billeder blev postet på forskellige sociale medier (Twitter, Facebook, Instagram).

På trods af disse film og fotografier var der mangel på klare beviser for, hvem der havde gjort hvad, samt hvorvidt offeret frivilligt havde deltaget eller ej. Den unge pige var så fuld, at hun slet ikke kunne huske hændelsen. Skolen, som holdt fast på sit ry som en af USA’s førende, var bestemt ikke hjælpsom.

Da drengene kom fra pænere familier, havde en gylden fremtid i sigte som atleter, var der diskussion om, hvorvidt ofret ikke selv havde været ude om det, og hvorfor skulle man så smadre de pæne drenges fremtid?

Den 24. december 2012 blandede hackergruppen Anonymous sig i sagen og truede med at offentliggøre navnene på alle deltagerne. Det blev gjort, og i januar 2013 postede Anonymous en video filmet af “voldtægtsbanden”, natten hvor det skete. På videoen kan man tydeligt se, at offeret er bevistløs, og altså ikke samtykkende i det, der forgik. Derudover praler deltagerne af det, de har gjort, og mere end hentydede til, at der var flere deltagere i voldtægten end dem, som blev filmet.

FBI blandede sig ind i sagen og lavede en razzia hos det 26-årig medlem af Anonymous, Deric Lostutter, som var den, der offentliggjorde filmen.

Det er værd at bemærke, at en del af forbryderne går frit omkring den dag i dag. Kun få af deltagerne blev dømt (til hhv. et eller to års fængsel). Ma’Lik Richmond, for eksempel, er allerede blevet lukket ud af fængslet efter mindre end et år pga. “god opførsel”.

I mellemtiden afventer hackeren, som offentliggjorde beviserne for voldtægten, en dom, som kan gå op til ti års fængsel for krænkelse af datahemmeligheder. Alt tyder på, at dommen, der vil ramme Lostutter vil blive hårdere end den, der ramte voldtægtsforbryderne. (Chill)

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: