Hacket fransk tv-station havde password på væggen

billede

(15/04-2015) – Sidste onsdag, ved 10-tiden, blev fransk TV5 udsat for et omfattende hackerangreb. Tv-stationen blev tvunget til at slukke dens 11 tv-kanaler og lukke hjemmesiden.

En hackergruppe, som kalder sig “CyberCaliphate”, og som sympatiserer med terrororganisationen ISIS, har taget ansvar for angrebet.

CyberCaliphate tvang TV5 til at slukke alle sine kanaler, de ændrede stationens logo på Facebook og postede ID-kort, som siges at tilhøre franske soldater, som er involverede i kampen imod terrororganisationen.

Spørgsmålet, som mange stillede sig, var: Hvordan er det lykkedes hackergruppen at lave så omfattende et angreb? Hvordan kunne de, så hurtigt, ramme samtlige afdelinger af TV5?

Svaret er yderst enkelt: De gjorde det ved at benytte sig af de nødvendige passwords.

Hvordan fik de fat i disse?

Nemt! De behøvede blot at se fjernsyn på nettet: TV5, lige som stor set alle andre stationer, lægger deres reportager, programmer m.m. på nettet, så folk, som er gået glip af dem eller vil gense dem, kan se dem.

Hvis man er opmærksom nok, når man ser journalisten tale, eller hvis der er interview, som foregår på stationen, så kan man se, ofte på baggrunden, små Post-It, eller endda store A4 sider med … passwords skrevet i store, tydelige bogstaver, så man ikke tager fejl.

Det er ganske enkelt nok at se det på en stor skærm, høj opløsning og skrive dem af.

Nedenstående billede kommer fra en reportage om TV5. Billedet er taget fra dette program, 2:04 inde i programmet. Tjek det selv.

Mdp

Som om det ikke var nok: Et andet fransk tv, BFMTV, fortalte om TV5’s problemer og, hvis man kigger godt efter, ser man, at også de er så søde at give os deres passwords på Post-It:

Bfm

Husk, at social-engineering er ofte det kraftigste værktøj, hackeren råder over. Dette blev bevist endnu en gang (Chill)

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: