1

Snup din værts Wi-Fi password

(04/07-2016) - Du kender det nok: Du er på besøg hos en ven, eller blot nogen, og skal bruge vedkommendes Wi-Fi-forbindelse på din bærbare.

Naturligvis vil vedkommende ikke give dig sit password. Så han taster det ind for dig.

Adgangskoden er jo krypteret og sikker, tænker han.

Rent faktisk er det barneleg at genfinde et password med en almindelig Command Prompt. Her er hvordan:

More...

- Start en Command Prompt som administrator: højreklik på Command Prompt og vælg 'kør som administrator' (eller hvad der nu står på dansk, min er på engelsk).

Så skal du bede om at få vist alle de wi-fi profiler der er gemt på din computer. Derfor skriver du: netsh wlan show profile

Da jeg ikke bruger Wi-Fi (jeg foretrækker ledninger både pga. højere hastighed og sikkerhed), er den eneste Wi-Fi-profil, du kan se på min computer, "Malka". Det er navnet på vores Wi-Fi-netværk (opfindsomt, ik'?)

Så behøver jeg blot at skrive: netsh wlan show profile Malka key=clear for at få alle oplysninger serveret ... inklusiv password (som jeg har skjult, jeg er ikke HELT dum, vel? ;-))

Erstat "Malka" med navnet på det netværk, du vil have oplysninger om.

Så nemt kan det gøres! Det er også meget smart hvis du har en tendens (lige som min kone) til at glemme dine passwords. (Chill)

Click Here to Leave a Comment Below 1 comments
Frank Simens - 07/07/2016

Hej Chill!

Imponerende artikel, desværre er det alt for nemt for andre at komme ind. det viser jo igen at Windows er skodet.

men i ubuntu er det faktisk ligeså nemt.

https://itsfoss.com/how-to-find-saved-wireless-wifi-passwords-ubuntu/

en løsning er at skifte kode til ny hvis ens gæst er rejst. eller bruge en funktion i de fleste nye router med et gæstenetværk.

Reply

Leave a Reply: