Facebook hullet: Over 6 millioner brugerdata offentliggjort

(24/06-2013) – Facebook har lige advaret sine brugere om en sikkerhedsbrist, som kan have været årsag til, at e-mail-adresser og telefonnumre på småt seks millioner brugere har været offentliggjort.

Årsagen er en app, som tillod brugeren at uploade sin kontaktliste eller adresser på Facebook, så man kunne bruge disse lister til at opspore (eller invitere) personer fra sin adressebog til Facebook.

Men app’en var bugget og nogle af de informationer, som blev brugt til at anbefale Facebook (altså e-mail adresser og telefonnumre), blev lagret som fuldt tilgængelige data på personens Facebook-konto.

Det betød, at hvis man benyttede sig af Facebook-værktøjet “Download your information”, kunne man se vennernes venners data.

Facebook har desaktiveret værktøjet, indtil buggen er rettet, og ifølge dem ser det ikke ud til, at buggen er blevet udnyttet (jeg spekulerer lidt over, hvordan de kan forsikre os det, men okay …). De har, indtil nu, ikke fået nogen klager, hvilket højst kan forsikre os, at hvis buggen er blevet udnyttet, så har ingen klaget over det endnu.

Men det kunne forklare disse mails med underlige links fra Facebook-venner med indhold à la dette:

“Fra [Facebook-navn] Til [Facebook-navn og e-mail]


hey, [Facebook-navn]. what do you think about this??? [link til Russisk hjemmeside],

Sent from my iPhone”

som min kone har modtaget flere af, også adskillige måneder tilbage. Så jeg er ikke så sikker på, at jeg tror på den med: “buggen blev ikke udnyttet”.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: