Kali Linux er her

Kali BackTrack er død. Længe leve Kali.

Du kender måske BackTrack? Det er en Linux-distribution, som er specialiseret i penetration. Den er jævnligt omtalt i hackermiljøet (og naturligvis i min bog om Wi-fi hacking: Hacking uden snor).

Hvad er BackTrack Linux? Det er en speciel Linux-udgave, som indeholder flere hundrede værktøjer, der tillader dig at teste og gennembryde stort set alt. Den kan downloades som en installeringsversion, men den kan også downloades som Live DVD. Det vil sige en DVD, du indsætter i din maskine, og som ikke installerer noget på dit system. Alle informationer er på DVD’en.

I de sidste syv år har vi set fem flotte versioner af BackTrack Linux, men denne gang, har de overgået sig selv.

Teamet bag Backtrack bestemte sig for at droppe Ubuntu, hvilket var den Linux-version, de byggede på, og i stedet for bygger på Debian. Deres repository bliver opdateret fire gange dagligt, så programmerne er altid up to date og så sikre som muligt.

Backtrack 6 bliver så et helt andet produkt, som derfor får et nyt navn og nu hedder Kali Linux.

Kali består af et styresystem og en brugerflade, mere end 300 værktøjer til at teste og gennembryde næsten alt, er fuldstandig gratis, Open Source, med bred netværksunderstøttelse, fuldstændig åben, så den kan tilpasses 100 % til dit hjertes lyster, multisprog og bredt understøttet. Altså: et mesterværk!

Du kan downloade Kali herfra (lidt over 2 GB for live-DVD versionen, dog). Administratorpasswordet som kan behøves ved bestemte test er, som sædvandligt, “toor” (det omvendte af “root”).

Her kan du se forfilm (eller teaser) til det nye system:

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: