Et hack på 556 millioner dollars på bekostning af Binance

Et hack på 556 millioner dollars på bekostning af Binance - illustration

(17/10-2022) – I sidste uge, natten over fra torsdag til fredag, blev Binance-økosystemet offer for et hack.

Det er BSC Token Hub, en slags gateway, der i krypto-jargon kaldes “en bro”, og som tillader kryptoaktiver at cirkulere fra en blockchain til en anden, som er blevet målet.

Hackeren udnyttede en bug, der gjorde det muligt for ham kunstigt og uden tilladelse at udskrive næsten to millioner BNB, den indfødte kryptovaluta i Binance-økosystemet, svarende til næsten 556 millioner dollars (ca 4,25 milliarder kr.) på tidspunktet for angrebet ifølge cybersikkerhedsfirmaet Slow Mist.

Som et resultat blev Binance tvunget til helt at stoppe aktiviteten af sin blockchain, BNB Chain, for at forhindre hackeren i at fjerne de trykte tokens fra økosystemet.

Ifølge Slow Mist lykkedes det alligevel for angriberen at sende, hvad der svarer til 127 millioner dollars (ca. 970 mio. kr) til broerne af andre blockchains såsom Ethereum, Polygon, Arbitrum, Avalanche eller Fantom for kun at nævne de bedst kendte, i håbet om at kunne forvirre sporene for at inddrive gevinsterne og hvidvaske dem bagefter.

De resterende 429 millioner dollars ville stadig være blokeret på BNB-kæden for øjeblikket.

Men selv om hackeren kan få hvidvasket en tiende del af de sølle 127 millioner dollars han har hugget, så kan man sige, han har haft en god dag.

Der er stadig tale om en bro …

At narre computerprotokollen for en bro er et ret standardangreb.

Selv om det i øjeblikket er for tidligt at fastslå de præcise omstændigheder, har disse krypto-gateways været i mål for kritik i flere måneder på grund af de talrige hacks, de er blevet ofre for.

Broer er komplekse enheder, der skal opsættes teknisk, og hvis oprettelse nogle gange kræver at forene flere kodesprog og der er derfor en høj risiko for forkerte opsætninger, bugs, og dermed, huller og adgang for pirater.

Jeg savner cash! (Chill)

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: