Hvad er Hackademi?

Sikker

Forestil dig, at du lever i en verden, hvor alle mulige slags avanceret indbrudsværktøj ligger frit tilgængeligt rundt om i butikkerne, på gaderne og i andre folks hjem.

Forestil dig ligeledes, at du er en ganske almindelig husmor eller -far, og du har lært, at du skal låse døren, når du går hjemmefra. Vil denne beskyttelse hjælpe dig? Nej, ikke spor, for de værktøjer, som ellers er forbeholdt låsesmede, kan findes af enhver 12-årig dreng, og i løbet af få sekunder kan han skaffe sig adgang til dit hus.

Du troede ellers, at det var godt nok at låse, fordi du troede, at man skulle have en nøgle for at låse op igen. Din uvidenhed gjorde dig til offer.

I hackademi, lærer du, i takt med lektionerne, hvordan indbrudsværktøjerne fungerer.

Ikke så du selv skal begå indbrud, men så du ved, hvordan du bedst beskytter dig imod det eller i hvert fald gør det så besværligt for indbrudstyven, at han vil foretrække at gå til det næste hus i stedet.

For en gang skyld, kan du finde ud af mere end lige “download og installere patch 456.b.v.a45… Det nytter ikke at lappe hullet når skaden er sket!

For på nettet ligger disse værktøjer frit tilgængeligt. Din uvidenhed vil ikke beskytte dig, heller ikke selv om du har beskyttet din pc med en adgangskode.

Målgruppen for hackademi er ikke tyvene, men den gode husfar eller -mor. Det er systemadministratoren, det er den almindelige pc-bruger.

Du vil lære din pc’s og internettets svagheder at kende, du vil se på it-piratens værktøjer, du vil afprøve dem på dit eget system, og du vil lære modtrækkene at kende.

Chill har, ud over hackademi, udgivet bogen Hacking – træk og modtræk, som du kan finde her, en bog om Wi-Fi Hacking, som du kan finde her samt en bog om social engineering, Fejl 40, som er her.

Save

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: